Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2018-11-28

KÄRA ALKEMIVÄNNER!


Nu stundar adventstider och kung Bore har redan lagt sina händer över vårt land. Kanske blir vintern lika kall som sommaren varit varm så därför bjuder vi in till ett par alkemiskt värmande evenemang.

Härmed bjuder vi in alla våra vänner och alkemi-intresserade till ett öppet hus med julmarknad och imagination tisdagen den 11 december på Gotlandsgatan 74, mellan kl 16-20. Vi bjuder på alkemisk glögg och alkemiska och gudinnerliga julgåvor (inkl vår stora Alkemibok) finns till gyllene rabatt! Tommy kommer i vår alkemiska svan bereda helig en julmerkur under gång som bjuds till provsmakning. Kl. 19-19:30 håller Katarina & Erika en heliggörande gudomliga barnet-imagination med klanger. Dörren är låst under den tiden. Plats till imaginationen ges i första hand till dem som meddelat att de kommer i förväg! Fri entré! Läs mer här...

Det gläder oss oerhört att vårt stora opus Alkemi - det gudomliga verket har fått sådant gensvar och att 1/3 del av utgåvan redan är såld. På julmarknaden kommer boken att erbjudas till ett förmånligt julpris om 500 kr kontant (rek pris 745). Den som vill får självklart sin bok signerad. Kan du inte komma så finns boken att införskaffa på alla större internetbokhandlare. 

23 januari bjuder vi in till workshop i den gudomliga konsten.  Vi kommer under tre timmar öppna upp alkemins djupa hemligheter och arbeta med våra subtila kroppar genom mysteriets nycklar, imagination och energiövningar. Endast tolv platser och föranmälan krävs. Först till kvarn ...

Vill du veta lite mer om människans alkemi och huruvida alkemi är en yttre eller inre process har vi skrivit en krönika om det. Läs mer här ...

Med anledning av boken har vi blivit intervjuade i kommande nummer av tidskriften Free som släpps i januari. Där finns också en utlottning av vår bok så passa på att vinna ett exemplar! 

Höstens resa till Malta var underbar med sol, värme, bad och heliga platser. Till nästa höst väntar en resa till Portugal ...

Vårens resa till Paris & Chartres, 23-28 maj, har nu en plats kvar! Den blev snabbt helt fullbokad men vi lyckades ordna ett par rum till där det nu finns en plats kvar, del i dubbelrum. Läs mer här... 

Vi önskar er alla en strålande vinter där det gudomliga barnet fyller er med ljus, liv och kärlek!

Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook

Evenemang


11 dec Öppet hus/julmarknad med imagination kl 16-20
23 jan Workshop i den gudomliga konsten
23-28 maj Vårens resa till Paris & Chartres
 

Julbegrundan

I advent tänder vi ljusen i väntan på det gudomliga barnets födelse i vårt hjärta, ett ljus som sprider hopp och förtröstan i en mörk och kall tid. De fyra adventsljusen anspelar naturligtvis på alkemins fyra faser där det sista ljuset tänder upp rubedos röda hjärta. 
 
Innan fullbordan uppenbarar sig den strålande och skimrande Lucia - ljusets jungfru - jungfru Sophia - i sin mest skinande klädnad. Denna jungfru med sitt följe av tärnor bistår och vägleder alltid alkemisten i dennes opus, på samma sätt som hon biföljs av stjärngossar (som kan läsa de astronomiska och makrokosmiska skeendena) och tomtar (som arbetar i jordens mikrokosmos). Pepparkaksgubbar och gummor bjuder på livets goda och sångerna söker uttrycka sfärernas harmoni.

Vägen in mot det alkemins stora mysterium har tagit sin början ...

Midvintertid begynner vid solståndet, tidpunkten för det största symboliska mörkret över vår hemisfär. Detta föder ljusets barn, ty mörkret har icke överkommit det. 

Snart nalkas julens afton, då de alkemiska arketyperna spelar upp sitt drama på tv:n. Genom Kalle Ankas julafton lär vi oss de alkemiska hemligheterna. Robin Hood är opusets merkur som utmanar arkonternas makter och stjäl elden och guldets frö till mänsklighetens förkovran.
   Piff och Puff som klättrar upp och ned längs Livets träd, som den vattniga elden och det eldiga vattnet som besten (Pluto) försöker fånga, men som av Musse Pigg (alkemisten) möts av empati och kärlek. 
   Askungen är den svärtade Sophia i nigredofasen som drömmer om pleromans eviga bal och genomför sin dröm genom den högre skyddande ängeln (den goda féen). 
   Snövit vars processer med de sju dvärgarna (vilka symboliserar de sju  metallerna, planeterna och operationerna) genomlyser den vita albedodfasen och vars kyss med sina röda läppar mot prinsens, förebådar det kommande alkemiska bröllopet.  
   Den alkemiska konungen och drottningen uppenbaras genom Lady & Lufsen, vars förening möjliggörs genom de italienska mästeralkemisterna. 
   Vi sträcker oss bortom Kalle Anka när vi låter Guldlock gestalta det gula citrinitasarbetet med bestarna och slutligen Rödluvan visa oss med sin röda cape in i Rubedos fas. 
   Och vem kan inte tänka på Rosenkorsets mysterier när tjuren Ferdinand insuper rosornas dagg och kärleksfullt slickar sin motståndares hjärta…
   Sist men inte minst vår moderna tids frälsare och röde konung – Jultomten som de vises sten med all sin kärlek och med säcken full av guld visar vägen mot Karl Bertil Jonssons julafton, där guldet sprids till de som aldrig annars får ta del av det. En sann gestaltning av det röda elixirets projicering uppå skapelsen!
 
God Jul, Yule, Midvintersolstånd, Gott slut, Gott nytt år!

 

Paris & Chartres 2019

Hjärtligt välkommen till en efterlängtad pilgrimsresa till det magiska Paris och det heliga Chartres! 23-28 maj 2019!
Det är högt tryck med många platser bokade omedelbart så anmäl dig snarast om du vill ha någon av de sista platserna!

Vi möts upp på tågstationen i Paris för bege oss en timme med tåg till nådens boning och den mest fulländade katedralen i Chartres. Vi bor 2 nätter på pilgrimshotellet alldeles intill den stora hermetiska boken i sten som de gotiska katedralerna också är.

Vi kommer ha ett gediget program här med transformerande vandring i labyrinten som häver den gamla matrisen och skapar en ny och helare (den är bara öppen på fredagar), nedstigning i den stora kryptan med den mörka madonnan under jord och uppstigning i det alkemiska tornet. Det blir alkemisk guidning i katedralen med dess magnifika glasfönster & madonnor och vi kommer att göra en mycket kraftfull aktivering av ank-korset och Livets träd.

För den som önskar finns möjlighet att gå på mässa och kvällsvesper brukar firas nere i den mörka madonnans krypta. Så vackert och mystikt!
Vi avslutar sista kvällen med initiandernas portal där vi möter Kung Salomo, Drottningen av Saba och uppenbarar förbundsarken.
Katedralen är likt en alkemisk retort och gudinnerlig livmoder helgat livet och ingen har någonsin begravts på dess heliga grund.

En gemensam middag på creperiet planeras samt en middag på egen hand eller med nya och gamla vänner om man så önskar.

Chartres är en oerhört transformerande plats och det sägs att den som en gång initierats här aldrig mer är sig lik.

På lördagen tar vi tåget åter till Paris och checkar in på vårt hotell i det bohemiska Saint Germain området med sitt myllrande gatuliv av caféer och restauranger.

Läs mer här...

Recensioner mm

Betyg 5 av 5
Kommentar av Martin Zinn | 16 sep
Recension: av ”Alkemi – Det Gudomliga Verket”Jag är helt mållös efter att ha läst, nästan, hela, denna bok…Boken är fylld av en slags poetisk, magisk väv, som inbjuder var och en att ta ett steg in i den idérika värld som den västerländska mystiken bjuder på. M a o: ett fantasirikt äventyr, som känns väldigt omvandlade för läsaren; och att stänga boken för kvällen känns för tillfälligt sorgfyllt, men man vet att resan följer nästa dag, och för varje kapitel har man växt inombords, och förstått mer av den, och utvecklats i sitt inre. Det är sannerligen en bok som skänker, just det den lovar: evigt liv. Alla som någonsin varit intresserad av Alkemi, magi, den esoteriska vägen, m.m, borde ha denna denna bok….Och även om man inte känner till Alkemi är det en förträfflig början, eftersom den har ett fantastiskt djup, med andliga symboler, sånger,böner, och är samtidigt inte svårförståelig. Boken är för var och en som söker det gyllene hjärtat i sig själv…Den är för alla, att njuta av….

Simon Said, ny medarbetare på tidskriften Café, får besvara 20 frågor för att läsarna ska kunna lära känna honom.
Vilken bok rekommenderar du till din bästa vän?
– En vän med mycket tid: Alkemi, det gudomliga verket av Katarina Falkenberg & Tommy Westlund. Livsförändrande! En vän med mindre tid: Helikopterrånet av Jonas Bonnier. Fantastiskt roman baserad på det ständigt romantiserade helikopterrånet i Västberga.

Några av läsarnas kommentarer:

Tänkte bara säga att vissa böcker känner man sig rik av att äga. Det är nåt speciellt med er bok som ger mig en känsla av glädje och stolthet när jag tar i den. Gick förbi den alldeles nyss, och fick lov att stanna till och lägga handen på den. Vill bara säga det, ska med glädje fortsätta läsa den bara … /M

Boken är fantastisk och det är tacksamt när något så gediget är skrivet på svenska. /V

The new standard in spiritual alchemy! /P

Satte mig genast för att läsa. Välskrivet, inspirerande och allomfattande! /S

Be, läs, läs, läs igen... arbeta och du skall finna. /C

Ett fantastiskt viktigt verk! /B

Bar hem boken som om det var ett litet barn. Första läsningen imorse gav själen vingar till en ny och inspirerande Dag! Gudomlig är Visdomen. /A

Fick den på posten igår. Har sträckläst hela natten. Älskar den. /C

Blogg om bokreleasen av Katarina

Blogg om bokreleasen av Vivi

 

Copyright © 2018 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp