Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2020-12-01

KÄRA ALKEMIVÄNNER!


Vi sänder er ett ljus i mörkret och en förhoppning om att ni och era nära och kära mår bra! 

Nu i adventstid, då vi firar väntan på Solens och Månens hermafroditiska barns födelse, har vi skapat en alkemisk julkalender! Varje dag kan du öppna en lucka med fantastiska erbjudanden på alkemiska produkter, utbildningar, böcker mm med 20-50% rabatt. Superpriset gäller endast den aktuella dagen så passa på att öppna och beställ om du är sugen! Du hittar kalendern på vår Facebooksida och på vår hemsida. Dina inköp kan antingen postas eller hämtas upp i vår tempellokal enligt datum nedan. 

Vi har ingen julmarknad i år men håller vår tempelbutik öppen på Gotlandsgatan 74 nb följande dagar: onsd 9 dec kl 16-20, tisd 15 dec kl 16-20 samt månd 21 dec kl 16-19. Säkert avstånd, handsprit, glögg och pepparkakor!
Du kan då inhandla något av de sista exemplaren av den gyllene utgåvan av Alkemi - det gudomliga verket, Hjärtats alkemi, nya kraftelixir från bl a Egypten, nästa års vackra kalendrar, medaljonger, L'erbolarios sköna produkter mm. Vid köp över 200 kr får du en alkemisk liten julgåva! 

Vi har också ett julerbjudande på vår distansutbildning i alkemi där du ges 20% rabatt på första året när du bokar senast 31 dec. Det är perfekt att fördjupa sig i den mänskliga alkemin på egen hand nu när man ej får samlas i grupper. Alkemiska studier och praktik i denna oroliga tid gör att processer blir mer meningsfulla och lärorika. Läs mer här ...

Våra kommande resor till Prag och England är framskjutna och nya datum kommer sättas så snart denna virusstorm har lagt sig och det går att resa igen.  
 
Vår gyllene förstautgåva av Alkemi – det gudomliga verket är slutsåld i handeln. Andrautgåvan kommer inom kort, förhoppningsvis redan innan jul. Vi har även glädjen att meddela att den engelska utgåvan kommer 2021, som under året har översatts av en grupp esoteriker världen över.
 
Vi hoppas att vi under 2021 kan mötas i alkemins tecken igen.

Vi önskar er alla en riktigt alkemisk värmande jul samt ett läkande och strålande 2021!

Tro, Hopp och Kärlek
Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook

Evenemang


9 dec Öppen julbutik 16-20
15 dec Öppen julbutik 16-20
21 dec Öppen julbutik 16-19
 

Alkemisk jul

I advent tänder vi ljusen i väntan på det gudomliga barnets födelse i vårt hjärta, ett ljus som sprider hopp och förtröstan i en mörk och kall tid. De fyra adventsljusen anspelar naturligtvis på alkemins fyra faser där det sista ljuset tänder upp rubedos röda hjärta. 
 
Innan fullbordan uppenbarar sig den strålande och skimrande Lucia - ljusets jungfru - jungfru Sophia - i sin mest skinande klädnad. Denna jungfru med sitt följe av tärnor bistår och vägleder alltid alkemisten i dennes opus, på samma sätt som hon biföljs av stjärngossar (som kan läsa de astronomiska och makrokosmiska skeendena) och tomtar (som arbetar i jordens mikrokosmos). Pepparkaksgubbar och gummor bjuder på livets goda och sångerna söker uttrycka sfärernas harmoni.

Vägen in mot det alkemins stora mysterium har tagit sin början ...

Midvintertid begynner vid solståndet, tidpunkten för det största symboliska mörkret över vår hemisfär. Detta föder ljusets barn, ty mörkret har icke överkommit det. 

Snart nalkas julens afton, då de alkemiska arketyperna spelar upp sitt drama på tv:n. Genom Kalle Ankas julafton lär vi oss de alkemiska hemligheterna. Robin Hood är opusets merkur som utmanar arkonternas makter och stjäl elden och guldets frö till mänsklighetens förkovran.
   Piff och Puff som klättrar upp och ned längs Livets träd, som den vattniga elden och det eldiga vattnet som besten (Pluto) försöker fånga, men som av Musse Pigg (alkemisten) möts av empati och kärlek. 
   Askungen är den svärtade Sophia i nigredofasen som drömmer om pleromans eviga bal och genomför sin dröm genom den högre skyddande ängeln (den goda féen). 
   Snövit vars processer med de sju dvärgarna (vilka symboliserar de sju  metallerna, planeterna och operationerna) genomlyser den vita albedodfasen och vars kyss med sina röda läppar mot prinsens, förebådar det kommande alkemiska bröllopet.  
   Den alkemiska konungen och drottningen uppenbaras genom Lady & Lufsen, vars förening möjliggörs genom de italienska mästeralkemisterna. 
   Vi sträcker oss bortom Kalle Anka när vi låter Guldlock gestalta det gula citrinitasarbetet med bestarna och slutligen Rödluvan visa oss med sin röda cape in i Rubedos fas. 
   Och vem kan inte tänka på Rosenkorsets mysterier när tjuren Ferdinand insuper rosornas dagg och kärleksfullt slickar sin motståndares hjärta…
   Sist men inte minst vår moderna tids frälsare och röde konung – Jultomten som de vises sten med all sin kärlek och med säcken full av guld visar vägen mot Karl Bertil Jonssons julafton, där guldet sprids till de som aldrig annars får ta del av det. En sann gestaltning av det röda elixirets projicering uppå skapelsen!
 
God Jul, Yule, Midvintersolstånd, Gott slut, Gott nytt år!

 

Prag & Kutna Hora 2021

Hjärtligt välkommen till en efterlängtad pilgrimsresa till det magiska Prag och det heliga Kutna Hora!

Vi möts upp på hotellet i Prags gamla stad för att inkvartera oss i dess vackra miljöer där vi kommer bo under fyra dygn.

Vi kommer ha ett spännande program med alkemiskt, magiskt, kabbalistiskt och kulturellt fokus. Överallt i Prag möts vi av den alkemisk-magiska storhetstiden kring Rudolf II:as hov, där alkemister, magiker och kabbalister samlades för att skapa en ny gyllene era.

Vårt program innehåller:

Rundvandring och guidning genom Prags gamla stad och begrundan av kronos och kairos vid den astronomiska klockan.

Nedstigning i det autentiska alkemiska laboratoriet från 1500-talet som återupptäcktes 2002 – Speculum Alchemiae. Där får vi uppleva en portal genom tidens slöjor till en svunnen men vibrerande eter …

Besök i ny-gamla synagogan där rabbi Löv lade sin magisk-kabbalistiska golem att vila på vinden … Synagogan har en helig transformerande kraft och uppenbarar hemligheter kring Salomos tempel. Inte långt därifrån finns rabbi Lövs grav dit kabbalister vallfärdar än idag.

Vandring över Karlsbron för att finna friden i Johanniterordens kyrka, Vår Fru av Sub Catena, en av Prags äldsta kyrkor och heliga platser. Där tar vi tid för bön, meditation och välsignelse. På söndagsmorgonen finns möjlighet att fira katolsk mässa där med riddarna …

En alkemisk eftermiddag och helkväll vid det gamla alkemiska museet där magikern och alkemisten Edward Kelley bodde. Rundvandring, alkemisk-magiska presentationer, bubblande alkemiska drinkar och utsökt tjeckisk mat förgyller aftonen!

En dagsutflykt till det gamla Tjeckien i form av den heliga silverstaden Kutna Hora. Där får vi möjlighet att besöka en av de mest outgrundliga kyrkor vi någonsin har besökt, den s k benkyrkan där 40-60000 skelett skapar en välsignad dekor. Vi kommer fördjupa oss i de två stora mysterierna: dödens och livets mysterier. Memento Mori, Memento Vivere!

I silverstaden kommer vi även ta del av S:a Barbaras gotiska katedral som vi upplevt imponerande, stabil och luftig med art noveau-fönster, gröna män och kvinnor och gargoyeler, samt en imponerande orgel.

Vandring och lunch i Kutna Horas charmiga gamla stad.

Kulturell och inspirerande afton i Prag med klassisk tjeckisk middag i gamla stan och vacker klassisk konsert i en av stadens kyrkor.

Möjlighet att besöka Prags slott, Mucha-museet, absintshopping, kyrkor, shopping, synagogor mm.

Information
Pris för guidning, ceremonier, alkemisk, magisk och kabbalistisk fördjupning, föredrag, resekompendium, meditationer och bokningsservice är 6900 kr.

5-stjärnigt hotell fyra nätter med lyxig frukost, inträden till ny-gamla synagogan, Speculum Alchemiae, Museum of Alchemists and Magicians of old Prauge, dagsutflykt till Kutna Hora med inträden till benkyrkan och St Barbaras katedral tillkommer till självkostnadspris och en prel. kostnad av 4700 kr för del i dubbelrum. Enkelrum kan bokas i mån av plats och emot tillägg på 2500 kr.

Kulturell helkväll med tjeckisk middag i gamla stan och underbar klassisk konsert i en av stadens kyrkor tillkommer för 800 SEK och betalas kontant på plats.

Anmälan sker till info@alkemiskaakademin.se och vid bekräftad plats görs en anmälningsinbetalning 1975 kr ( återbetalas ej vid avbokning) till bg: 5061-6168
Först då är din plats bokad!

Flyg bokas själv av resenären. Vi avvaktar med nya flygtider tills resebranschen stabiliserat sig.

Läs mer här...

Recensioner mm

Betyg 5 av 5
Kommentar av Martin Zinn | 16 sep
Recension: av ”Alkemi – Det Gudomliga Verket”Jag är helt mållös efter att ha läst, nästan, hela, denna bok…Boken är fylld av en slags poetisk, magisk väv, som inbjuder var och en att ta ett steg in i den idérika värld som den västerländska mystiken bjuder på. M a o: ett fantasirikt äventyr, som känns väldigt omvandlade för läsaren; och att stänga boken för kvällen känns för tillfälligt sorgfyllt, men man vet att resan följer nästa dag, och för varje kapitel har man växt inombords, och förstått mer av den, och utvecklats i sitt inre. Det är sannerligen en bok som skänker, just det den lovar: evigt liv. Alla som någonsin varit intresserad av Alkemi, magi, den esoteriska vägen, m.m, borde ha denna denna bok….Och även om man inte känner till Alkemi är det en förträfflig början, eftersom den har ett fantastiskt djup, med andliga symboler, sånger,böner, och är samtidigt inte svårförståelig. Boken är för var och en som söker det gyllene hjärtat i sig själv…Den är för alla, att njuta av….

Simon Said, ny medarbetare på tidskriften Café, får besvara 20 frågor för att läsarna ska kunna lära känna honom.
Vilken bok rekommenderar du till din bästa vän?
– En vän med mycket tid: Alkemi, det gudomliga verket av Katarina Falkenberg & Tommy Westlund. Livsförändrande! En vän med mindre tid: Helikopterrånet av Jonas Bonnier. Fantastiskt roman baserad på det ständigt romantiserade helikopterrånet i Västberga.

Frimurerisk recension:

Det mest allomfattande och kanske också mest lättillgängliga som skrivits på svenska om alkemi utgavs förra året av vår broder Tommy Westlund och Katarina Falkenberg. De har båda vigt sina liv åt att förstå den konungsliga konsten och att undervisa i dess utövande. I ”Alkemi – det gudomliga verket” har de försökt att samla hela sitt kunnande i ämnet.

Boken är språkligt välskriven men också finurligt uppbyggd så att både den helt oinvigde och den mycket kunnige får behållning av läsningen.

Boken avslutas med en del rubricerad Praktik. I denna finner vi en mängd meditationer och övningar som bygger vidare på det som förklaras och beskrivs i bokens tidigare delar. Med dessa övningar kan läsaren alltså få uppleva alkemi i sitt inre laboratorium och omvandla en teoretisk kunskap till upplevd förståelse. Denna del beskriver också själva den alkemiska transformationsprocessens olika stadier i detalj. Häri ligger författarnas tveklöst viktigaste bidrag.
(Hela recensionen finns här)Några av läsarnas kommentarer:

Tänkte bara säga att vissa böcker känner man sig rik av att äga. Det är nåt speciellt med er bok som ger mig en känsla av glädje och stolthet när jag tar i den. Gick förbi den alldeles nyss, och fick lov att stanna till och lägga handen på den. Vill bara säga det, ska med glädje fortsätta läsa den bara … /M

Boken är fantastisk och det är tacksamt när något så gediget är skrivet på svenska. /V

The new standard in spiritual alchemy! /P

Satte mig genast för att läsa. Välskrivet, inspirerande och allomfattande! /S

Be, läs, läs, läs igen... arbeta och du skall finna. /C

Ett fantastiskt viktigt verk! /B

Bar hem boken som om det var ett litet barn. Första läsningen imorse gav själen vingar till en ny och inspirerande Dag! Gudomlig är Visdomen. /A

Fick den på posten igår. Har sträckläst hela natten. Älskar den. /C

Blogg om bokreleasen av Katarina

Blogg om bokreleasen av Vivi

 

Copyright © 2020 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp