Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2013-04-24

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Hoppas ni alla njuter av den spirande och livgivande vårsolen som väcker upp våra kroppar och själar och uppenbarar Sophia – naturens intelligens och ljus.

Det är bara ett par veckor kvar innan vårens alkemiska resa till det underbara Sydfrankrike går av stapeln. Vi blir 17 personer som tillsammans ska färdas längs med katarens, gralens och rosenkorstets heliggörande pilgrimsväg. 
 
Innan vi beger oss söderut kommer Akademin medverka på Textmässan nu på lördag med anledning av att Fulcanellis legendariska bok Katedralernas mysterier kommer ut på svenska i översättning av Kjell Lekeby. Välkomna till ett samtal om Katedralernas mysterier kl 14.30 på  Nürnberghuset, där Kjell Lekeby, Christer Böke och edra tillgivna alkemister talar om boken och den alkemiska traditionen. Fulcanelliboken kommer också att finnas till försäljning på Akademin.
 
Arbetet  med att revidera vår egen bok  Inre alkemi har blivit mycket större och kraftfullare än planerat med mer än 100 nya sidor varför vi måste skjuta fram realeasen (fred 3 maj). Vi återkommer med nytt datum så snart vi vet. 
 
Även den tidigare fullsatta Isisworkshopen som skulle få en repris i början av juni måste flyttas fram då vi håller vår mycket populära Alkemiska grundutbildning i Höör den 1-2 juni. Vill man under en helgworkskop omfamna alkemins hela magnum opus så är detta ett utmärkt tillfälle. Detta är årets enda grundutbildning så passa på att få en gyllene kompass till livets resa i det vackra Skåne. Möjlighet till boende finns vid närliggande Backagården.
 
För er som gått tidigare utbildningar men även för engagerade nybörjare håller vi den 23-25 augusti en helt ny praktisk alkemisk långhelgkurs. Vi fördjupar oss i de sju planeternas medvetanden både i makro- och mikrokosmos och deras magisk-alkemiska tillämpning där alla deltagare får preparera sju egna planetelixir samt tillreda alkemisk salva enligt gammal praxis. Parallellt öppnas de sju inseglen så att de dolda mysterierna i människan och skapelsen uppenbaras. Boka tidigt rabatt till sista maj!
 
Månadens alkemiska meditation berör Salamanderns mysterier som vi kan uppsöka i valborgselden nästa vecka. 
 
Vi önskar er en lysande valborg!
genom brinnande sulfur
Katarina & Tommy
Alkemisk julmarknad
Hjärtats alkemi
Längs med hjärtats väg finns en röd tråd som för människan in mot centrum av det egna väsendet, under resan genom jordelivets vindlande och ofta snåriga livslabyrint. Den röda tråden vävs av kärlek, mod och tålamodig visdom och har utvecklats och förvaltats av de som älskar Sophia – de sanna filosoferna. I den här boken för vi samman dessa profeter, väktare, andliga utövare, konstnärer och mystika förkunnare av den hemliga läran om en tidlös kärlekens kyrka. 
Finns att inhandla i vår butik för 295 kr
Eldsalamandern

Salamandern

lever i eld, den bästa färgen har han i gengäld
Alla lycksökare säger oss
Att salamandern kommer ur eldbloss,
I eld har den sin föda och sitt liv,
Det har naturen gett honom som giv.
I de djupa bergen är han bosatt,
Därför gottgör den hemliga elden allt,
Den första mindre än den andras frenesi,
Salamandern badar däruti.
Den tredje är klart större än den förre,
Den tvättar värdigt och badar Salamandern färdigt.
Därefter skyndar han till sina hål,
Men fångas snart och genomborras för vårt ändamål,
Då han måste förblöda och avlida,
För sitt bästa måste han detta genomlida.
Ty det eviga livet får han nu aktualisera,
Med sitt blod kan han inte längre krepera,
Hans blod är jordens högsta medicin,
Intet högre kan finnas inom någon disciplin,
Hans blod förskingrar all sjukdoms omlopp,
I metaller, djur och människokropp.
De vise erhåller sitt förstånd därifrån,
Och når Guds himmelska gåva som förmån,
De vises sten den benämns med andakt,
Vilken bekläds med alla dygders makt.
Som de vise skänker oss av tillgivenhet
Varför vi bör hedra deras storhet.
- Lambsprings bok

Alkemiska Akademin

Alkemisk grundutbildning

Alkemi – den konungsliga konsten – är den mest omfattande och upphöjda av alla vetenskaper och konstformer. Syftet med konsten är inte blott att kunna åstadkomma 
transmutationer genom att lära ut om naturens verk och cykler, utan att förmedla den esoteriska läran om människans härkomst, hennes möjlighet till rening i detta jordeliv, 
samt hur människans inre gudomliga potential kan realiseras. Med andra ord, en filosofi som söker förlösa människan genom att uppenbara själens mysterier genom 
vilken människan kan bliva mästare och mästarinna över sin inre tron och ledsaga sitt kungadöme med tro, hopp och kärlek. 

Grundutbildningen lär ut de teoretiska och praktiska grunderna i inre alkemi. Den riktar sig till personer som privat eller professionellt arbetar för ökad självkännedom 
och som vill kunna använda en uråldrig visdomstraditions psykologiska och metafysiska verktyg för att förstå livets faser och uppenbara sin gudomliga potential.

1-2 juni i Höör, Skåne.
 

De 7 planeternas praktiska alkemi

Långhelgutbildning Fredag-söndag 23-25 augusti 2013 (heldagar)

Detta är utbildningen för dig som vill fördjupa dig i de sju planeternas medvetanden både i makro och mikrokosmos och deras magisk-alkemiska tillämpning. Vi arbetar i en naturskön lantlig miljö nära Ösmo, där vi har tillgång till örter och utrustning och där alla deltagare får preparera sju egna planetelixir samt tillreda alkemisk salva enligt gammal praxis. Parallellt öppnas de sju inseglen så att de dolda mysterierna i människan och skapelsen uppenbaras.
 
En utmärkt fördjupning för dig som gått tidigare utbildning i teoretisk eller praktisk alkemi men också för engagerade nybörjare. Begränsat antal platser. Kostnad: 4500 kr (inkl allt material, sju elixir, salva, lunch och fika under tre dagar).
 
Boka-tidigt-pris 3900 kr vid bokning senast 31 maj! Anmälningsavgift 1900 kr.

Copyright © 2013 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp